kucsimuka zene

Blog

Main » 2008 » October » 8 » Jerry Lee Lewis - The Last Man Standing
Jerry Lee Lewis - The Last Man Standing
10:36 AM




1. Rock 'n' Roll - Led Zeppelin song with Jimmy Page on guitar
2. Before The Night Is Over - With B.B. King on guitar
3. Pink Cadillac - duet with Bruce Springsteen
4. Evening Gown - Duet with Mick Jagger, Ron Wood on slide guitar
5. You Don't Have To Go - duet with Neil Young
6. Twilight - duet with Robbie Robertson
7. Travelin' Band - duet with John Fogerty
8. That Kind Of Fool - duet with Keith Richards
9. Sweet Little Sixteen - with Ringo Starr on drums and Ivan Neville on organ
10. Just A Bummin' Around - duet with Merle Haggard
11. Honky Tonk Women - duet with Kid Rock
12. What's Made Milwaukee Famous (Has Made A Loser Out Of Me) - duet with Rod Stewart
13. Don't Be Ashamed Of Your Age - duet with George Jones
14. A Couple More Years - duet with Willie Nelson
15. Old Glory - duet with Toby Keith
16. Trouble In Mind - with Eric Clapton on guitar
17. I Saw Her Standing There - duet with Little Richard
18. Lost Highway - duet with Delaney Bramlett
19. Hadacohl Boogie - with Buddy Guy on guitar
20. That's What Makes An Irish Heart Sing - duet with Don Henley
21. The Pilgrim - duet with Kris Kristofferson

Amikor Sam Phillips, a memphisi Sun Records tulajdonosa 1954-ben kiadta Elvis első lemezét, minden megváltozott, megszületett az elsősorban a tizen- és huszonévesek ízlésének megfelelő új tömegkultúra, bejöttek a földszagú vidéki zenék, háromtagú, alig képzett együttesek, a szmokingos - nagyestélyis csillagok mellé megérkeztek a csípőrázó, hangszer-szétverő, sikítozás - indukáló vademberek, köztük is a legvadabb, Jerry Lee Lewis. Az azóta eltelt bő ötven évben Lewis volt nemzetközi szupersztár (mint a korai rock-dalkincs meghatározó darabjai, a Whole Lotta Shakin' Goin' On és a Great Balls of Fire előadója), majd közvetlenül ezután botrányhős és erkölcsi hulla (bár az ő családjában állítólag teljesen normálisnak számított, hogy valaki elveszi feleségül a saját, 13 éves unokahúgát). Country-énekessé pozicionálta át magát, koncertek ezrein játszott, közben ivott, tablettázott, rákos lett, eltemette két fiát, továbbá viccből mellbelőtte zenekara basszusgitárosát.
Éppen ebben a hónapban volt 51 éve, hogy Elvis Presley - akkor már az RCA szupersztárja - Memphisben járt és beugrott nevelőegyesülete, a Sun Records stúdiójába. Ott éppen Carl Perkins dolgozott, aki mellé a kiadó tulajdonosa, Sam Phillips beültette zongorázni Jerry Lee Lewist. Elvis dicsérte a zenekart, aztán beállt zenélni, countryt és gospelt játszottak, pont arra járt Johnny Cash is, kicsit ő is vokálozott. Phillips kihívta a médiát, a másnapi újságban megjelent az azóta legendás kép és a cím: The Million Dollar Quartet. Már csak Jerry Lee él közülük, neki kell képviselnie a white trash rockerek első generációját, s íme, úgy zongorázik, mintha ez a fél évszázad egyáltalán nem telt volna el. Pedig neki, aki intenzív hitű keresztény, már húsz éves korában is lelkiismereti gondot okozott, hogy rockandrollt énekel, lévén az az ördög zenéje (Phillipsnek heves teológiai vitában kellett rávennie, hogy egyáltalán felvegye a Great Balls of Fire-t). A Last Man Standing azért jó lemez, mert nem a kedvesen éneklő, szimpatikus öregúrről szól, hanem a galaktikusan tehetséges vademberről, akit nem hülyéskedésből becéznek Killernek.
A korongon 21 kompozíciót hallhatunk, az alaphangot Jimmy Page gitárja adja meg, a Zep Rock And Rolljával, de a többi duettben is a szakma krémje muzsikál Jerry Lee Lewis-szal: B. B. King, Eric Clapton, Neil Young, Mick Jagger és Ronnie Wood, Little Richard, Buddy Guy, John Fogerty…

Twenty-two rock and country legends duet with Jerry Lee Lewis on this incredible package, celebrating The Killer's impact on American music. Among the luminaries igniting these all-new recordings of seminal rock'n' roll are Eric Clapton, The Rolling Stones, Bruce Springsteen, Willie Nelson, Toby Keith, Little Richard, Merle Haggard, Neil Young, and more.



*
Views: 696 | Added by: kucsimuka-zene | Rating: 0.0/0 |
Total comments: 1
1 winne2  
0
szia!

ez nagy zene. Újratöltenéd...

Előre is köszi


Name *:
Email *:
Code *:

Blog sections

Friends site [1]
http://kucsimuka.blogspot.com/

Calendar

«  October 2008  »
SuMoTuWeThFrSa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Login form

Welcome Guest!

Search

Site friends

Disclaimer: This site does not store any files on its server. I only index and link to content provided by other sites. All credits goes to original uploaders. All MP3 files here are not on this site (I Only Found them by Search Enginge) and perhaps offered only for a limited time, so if you're interested, come frequently and download them as soon as possible. Please DON'T request as the url become invalid. Ez az oldal nem tárol semmilyen fájlt. Csupán az interneten megtalálható linkeket teszem fel bemutató oldallal mutatok rá a tartalomra, melyekről más oldalak gondoskodnak.