kucsimuka zene

Blog

Main » 2008 » September » 29 » Pat Metheny Trio Church, Virginia, USA
Pat Metheny Trio Church, Virginia, USA
10:27 PM


Jazz | CBR 256 kbps| 01:43:10 | 193,46 MB

1. Improvisation Song for the Boys
2. How Insensitive
3. The Sound of Water
4. So May It Secretly Begin
5. Day Trip
6. Long Before
7. Whatnot
8. Always and Forever
9. Bright Size Life
10. Pat Speaks
11. Question and Answer
12. Backarm and Blackcharge


Pat Metheny sokak első számú kedvence, dzsesszzenészekre nem jellemzően nagy rajongótábora van, de amellett, hogy a világ egyik legjobb gitárosa. A dzsessz nagy öregjei, akik már több mint 25 éve vannak a pályán, valahogy ösztönösen kifejlesztik azt a jó szokásukat, hogy kiszagolják a fiatal tehetségeket, és elmennek utánuk akár a világ végére is. Metheny pillanatnyilag többek között mexikói dobossal (Antonio Sanchez) és Christian Mcbride-dal zenél együtt. Mindegyikükről elmondható, hogy nem akárhogy vannak ott a szeren, a zenekarvezetőhöz méltó tehetséggel, kivételes dallamérzékkel szólítják meg hangszerüket - és ez igaz Antonióra is, ami egy dobos esetében különösen nagy szó. A gitáros legelső zenész partnere mégis a billentyűs Lyle Mays, aki állandó szerzőtársa is egyben. Lassan harminc éve játszanak együtt - nagyon hosszú idő -, zenei félszavakból is értik egymást, közös játékuk iskolapélda! De persze nem szabad szó nélkül hagyni, hogy Methenynek vannak magyar zenész ismerősei is, a műfaj itthoni élvonalának
tagjai, akikkel közös koncerteken is bemutatták már nekünk, mit is tudnak együtt kezdeni a színpadon.

At his best, Pat Metheny is a marvel in an extraordinary range of different contexts. His first album as leader (1976’s Bright Size Life) was an inter-active, trio set. Christian McBride plays acoustic bass and Antonio Sanchez the drums. Pat is at his very best, playing electric and acoustic guitars. The music is conversational, melodious, not especially loud and nobody shows off. It is, however, incredibly virtuosic. The interplay is nigh-telepathic.


*
Views: 890 | Added by: kucsimuka-zene | Rating: 0.0/0 |
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *:

Blog sections

Friends site [1]
http://kucsimuka.blogspot.com/

Calendar

«  September 2008  »
SuMoTuWeThFrSa
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Login form

Welcome Guest!

Search

Site friends

Disclaimer: This site does not store any files on its server. I only index and link to content provided by other sites. All credits goes to original uploaders. All MP3 files here are not on this site (I Only Found them by Search Enginge) and perhaps offered only for a limited time, so if you're interested, come frequently and download them as soon as possible. Please DON'T request as the url become invalid. Ez az oldal nem tárol semmilyen fájlt. Csupán az interneten megtalálható linkeket teszem fel bemutató oldallal mutatok rá a tartalomra, melyekről más oldalak gondoskodnak.